Obavijesti

News

Komentari 63

Novi detalji napada u Londonu: Muškarac mačem napao ljude, dječak (13) preminuo u bolnici

Novi detalji napada u Londonu: Muškarac mačem napao ljude, dječak (13) preminuo u bolnici

Muškarac se zabio automobilom u kući, izašao iz auta s mačem i počeo napadati prolaznike. Dječak je preminuo, dvoje policajaca idu na operaciju zbog težine ozljeda, a dvije osobe su lakše ozlijeđene

VIDEO

Među žrtvama pomahnitalog muškarca (36) je i 13-godišnji dječak. Nažalost, nije preživio napad. Odvezen je u bolnicu gdje je podlijegao ozljedama. Uz njega, u bolnicu su odvedena dva policajca i dvoje prolaznika. Metropolitan Police objavio je da će oba policajca biti operirani zbog težine ozljeda. 

Sve je počelo nešto prije sedam sati ujutro, kad se 36-godišnjak zabio automobilom u obiteljsku kuću u Hainaultu, na zapadu Londona. Muškarac je izašao iz vozila s velikim mačem i krenuo napadati prolaznike. Policija ga je uspjela uhititi ali su ga prvo morali pogoditi elektrošokerom. 

- Jutros se ovdje dogodio ozbiljan incident. Policija i hitne službe su pozvane na teren zbog nekoliko žrtava. Dječak star 13 godina je odvezen u bolnicu nakon što je uboden, nažalost, vrlo brzo je preminuo. Pružamo podršku njegovoj obitelji. 36-godišnji muškarac je uhićen. Pogođen je elektrošokerom i uhićen 22 minute nakon prvog poziva policiji. Želim naglasiti da ne vjerujemo da i dalje postoji prijetnja i da počinitelj ima suradnike. Incident nije povezan s nikakvim terorizmom. Dvoje policajaca je teže ozlijeđeno, a dvoje građana ima lakše ozljede. Pohvalio bih hrabrost policije i hitne pomoći koji su ovdje jutros poslani - rekao je Stuart Bell, načelnik Metropolitan Police. 

Na društvenim mrežama krenule su kružiti snimke užasa na kojima se vidi muškarac u žutoj majici s kapuljačom kako maše velikim mačem, hoda ulicom i čuči pokraj prozora i vrata kuća u ulici. 

- Probudio sam se oko sedam ujutro jer sam čuo viku. Kroz prozor sam vidio muškarca prekrivenog krvlju, bio je pokraj autobusne stanice. Policija je pokušavala smiriti čovjeka s mačem ali je on krenuo bježati prema stanici. Cijelo vrijeme je vikao  - rekao je Daniel Garfinkle koji živi u Hainaultu za MailOnline. 

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

- Vidio sam muškarca kako leži u lokvi krvi. Bilo je strašno. Probudili su me užasni vriskovi - rekao je njegov susjed. 

- Živim u Laing Closeu, u blizini. Išao sam ovdje na autobusnu stanicu. Bilo je jako puno policijskih automobila. Zastao sam i kako nisam vidio puno, krenuo sam dalje prema stanici. Tek tad sam vidio muškarca kako stoji na vratima svoje kuće, ruka mu je bila krvava - rekao je Peter Rollison. 

Student prava, koji je išao na predavanje, rekao je novinarima da se počinitelj opirao uhićenju.

- Probudila me buka ispod prozora moje spavaće sobe. Pogledala sam kroz prozor i vidjela muškarca kako leži u susjedinom vrtu, pored stabla banane. Policija je bila oko njega i natezali su se, opirao se. Policajci su mu vikali da se smiri, a on se nastavio opirati. Njih šestero ga je pokušavalo obuzdati, pokušavali su mu staviti lisice i vikali su mu da se prestane opirati. Na kraju su ga odnijeli u policijski auto. Policija je pokupila njegove stvari i spremila ih u vreće za dokaze - ispričala je Evelina Deliu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...