Obavijesti

Show

Komentari 2

Poslušajte nikad objavljenu Oliverovu snimku uz klavir...

Poslušajte nikad objavljenu Oliverovu snimku uz klavir...
3

Posljednje objavljena pjesma Olivera Dragojevića nagrađena je Cesaricom za Hit ožujka, a na YouTubeu je objavljena orginalna njegova verzija

VIDEO

Posljednje objavljena Oliverova pjesma nagrađena je Cesaricom za Hit ožujka, a tim nagrade uputio se u Split i saznao nikada do sad ispričanu priču i detalje oko nastanka pjesme. Priča pokazuje koliko je legendarni morski vuk bio jednostavan i velik, a također otkriva koliko su za ovu nagradu zaslužni njegova supruga Vesna, ali i vrhunski producent i sugovornik Eduard Botrić. Nikad objavljenu, originalnu Oliverovu verziju uz suhi vokal možete čuti u prvih tridesetak sekundi videa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Po Oliverovoj pjesmi je glazbena nagrada Cesarica dobila ime, opus koji je ostavio iza sebe hrvatska je kulturna baština, a njegova obitelj je tu baštinu obogatila s još jednom pjesmom koja je dočekana s oduševljenjem kod Oliverove publike, ali i svih štovatelja hrvatske glazbe.

Oliver Dragojević mogao bi dobiti kip u svojoj Veloj Luci
Oliver Dragojević mogao bi dobiti kip u svojoj Veloj Luci

Prema riječima sugovornika intervjua, pjesma 'Ne mogu ti reći' je snimljena u samo dva pokušaja, snimanje je trajalo prilično kratko, a Oliveru se više od vlastite izvedbe svidjela verzija koju mu je producent Eduard Botrić predložio. Neki od instrumenata su čak snimani u SAD-u, a svi glazbenici koji su sudjelovali uložili su velik trud. 

- Oliver dođe, sjedne za klavir i kaže ‘upali mi ovo’. Odsvirao je tu neku svoju verziju da se smrzneš. Ja ga gledam, a kad njega čuješ nije ti jasno odakle dolazi sve to skupa. I kaže meni Oliver: 'Edo, ajmo mi ono tvoje, bolje je za pjesmu'. On je bio skroman, njemu je sve jasno - prisjetio se Botrić.

ARHIVA - Zagreb: 03.04.2007. do?ek svjetskih prvaka, hrvatskih vaterpolista

Već u prvom kadru gledatelji mogu vidjeti rukom napisan tekst koji datira 23.4.2015. godine, a s kojega je Oliver Dragojević čitao na dan snimanja u studiju. Producent i aranžer pjesme Eduard Botrić pokazao je kako izgleda studio u kojemu je nastala pjesma i otkrio do sada nepoznate, ali iznimno zanimljive detalje o njezinu nastanku.

- Naježili smo se kad nam je Edo pustio Oliverovu verziju i pričao anegdote sa snimanja. Dobili smo dojam da je producent Botrić s lakoćom napravio aranžman za ovakav hit što dokazuje da se u malom studiju uz veliki talent i znanje može postići puno. Zahvaljujemo mu što nam je izašao u susret i ispričao važnu priču - rekli su iz tima nagrade Cesarica.

Priča o pjesmi počinje prije 10 godina, a snimljena je nešto kasnije. Zahvaljujući Oliverovoj supruzi i obitelji sada je, uz ostatak pjesama koje će se naći na albumu, mogu čuti svi oni koji su voljeli Olivera i njegovu glazbu. 

Split: 07.12.1947. ro?en poznati hrvatski glazbenik Oliver Dragojevi?

- Vesna Dragojević, njegova supruga, šalje mi poruku, ali ne na messenger nego mi piše na Facebook zidu. 'Edo je li ona pisma još u tebe?'. Ja govorim ovo se ne smije ovako, brzo skinem to s fejsa i pošaljem joj poruku, razmijenimo brojeve i Vesna kaže da bi voljela da pjesma izađe. Kažem naravno, to će ostati ili u škafetinu ili će biti objavljeno uz vaše dopuštenje. Vesna je možda i najveći okidač zašto je on tu pjesmu i uzeo. Kad bih je sreo u gradu rekla je 'Ja mu nisam sugerirala za puno pjesama već za dvije u životu, a ovo je treća' - prepričava Edo kako je došlo do nedavne objave najavne pjesme albuma 'Dolaziš'.

Petar Dragojević otkrio koje su mu se Oliverove riječi urezale u sjećanje: 'Bit će ti puno teže...'
Petar Dragojević otkrio koje su mu se Oliverove riječi urezale u sjećanje: 'Bit će ti puno teže...'

Najava albuma 'Dolaziš' je dodatno oduševila Oliverovu publiku. Prvu pjesmu koju je publika mogla čuti autorski potpisuje Matko Šimac, a spot 'Ne mogu ti reći' broji više od milijun i 800 tisuća pregleda, 330 tisuća Spotify streamova, našla se i u YouTube trendingu, a može se čuti i na svim radijskim postajama. Na novom albumu 'Dolaziš', čiju objavu iščekuje čitava regija, naći će se 12 neobjavljenih pjesama koje je Oliverova obitelj pripremala uz pomoć suradnika i prijatelja.

Split: 07.12.1947. ro?en poznati hrvatski glazbenik Oliver Dragojevi?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'
24SATA NA SETU 'VELIKOG PERICE'

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'

Šerbedžija u 'Dnevniku velikog Perice' glumi glazbenog menadžera. 'To je na neki način 'nasljednik' Ernesta Fulira iz filma, kojeg je igrao veliki Relja Bašić', rekao je glumac za 24sata

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Potez Baby Lasagne odjeknuo je i u regiji: Pogledajte što pišu
VELIKA GESTA

Potez Baby Lasagne odjeknuo je i u regiji: Pogledajte što pišu

Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, odrekao se nagrade od 50 tisuća eura koje mu je Vlada dodijelila. Zamolio je da se taj iznos donira, a vijest je odjeknula i u regiji