Obavijesti

Sport

Komentari 54

Osječki Mandžo zaludio Europu! Želi ga dovesti talijanski div...

Osječki Mandžo zaludio Europu! Želi ga dovesti talijanski div...

Mnogi ga uspoređuju s Mandžukićem. Visok je 191 cm, ali za razliku od bivšeg igrača Juventusa, često se spušta po loptu i opasan je izvan šesnaesterca. Velika vrlina mu je brzina, opisuju ga Talijani

VIDEO

Impozantne je figure za jednog 18-godišnjaka, visok i jak, a na lopti izrazito moćan. Ne uspoređuju ga bez razloga s legendarnim Marijem Mandžukićem. To je Anton Matković, osječki dijamant u kojeg polažu velike nade.

Pokretanje videa...

HNK Gorica vs NK Osijek 0:3 01:36

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Ovaj talentirani mladić jedan je od rijetkih Hrvata koji se može pohvaliti kako je s 18 godina zabijao Dinamu na Maksimiru i Hajduku na Poljudu! U posljednje vrijeme Zoran Zekić ne može zamisliti prvu postavu bez svog dijamanta koji polako stasa u fenomenalnog napadača. Ove sezone je u 14 utakmica zabio dva gola, ali statistika ne otkriva širu sliku. Njegov utjecaj na momčad je enorman, kao i energija i poletnost koja ga krase. A najbolji opis dao je Joško Gvardiol koji ga je proglasio ponajvećim talentom hrvatskog nogometa.

Prošle godine potpisao je ugovor  Osijekom do 2026. godine, ali jasno je da će ga 'bijelo-plavi' jako teško uspjeti zadržati na Opus Areni toliko dugo.

Velika Gorica: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Gorica - NK Osijek

Red zainteresiranih klubova sve je duži, poznato je da ga prate Everton, Sassuolo i Salzburg, a kako piše Football Italia, u utrku za hrvatskog dijamanta uključili su se i Atalanta i Milan. 

- Mnogi ga uspoređuju s Mandžukićem. Visok je 191 cm, ali za razliku od bivšeg igrača Juventusa, često se spušta po loptu i opasan je izvan šesnaesterca. Velika vrlina mu je brzina - opisuju ga Talijani.

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Matković na Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura, ali Osijek ga neće pustiti ispod četiri milijuna eura. Tko zna, možda postane i najskuplji izlazni transfer u povijesti kluba. Trenutno je to Mirko Marić koji je 2020. godine otišao u Monzu za sedam milijuna eura. 

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Matkovićeve misli za sada su usmjerene samo na Osijek. Pažljivo bruse njegov talent i sam je svjestan da je Opus Arena trenutno najbolje mjesto za njegov razvoj. Za početak želi ostaviti trag u svome klubu i odvesti ga u Europu pa onda jednog dana otisnuti se u nogometnu elitu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige