Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rakitić otkrio zašto nije osvojio više s Barcom. 'Prijavio sam se u HNS-u za trenersku licenciju'

Rakitić otkrio zašto nije osvojio više s Barcom. 'Prijavio sam se u HNS-u za trenersku licenciju'

Ne mogu reći što ću točno raditi u budućnosti, ali bit će povezano s nogometom. Isto tako, mislim da je budućnost nogometa u Saudijskoj Arabiji, rekao je Rakitić

VIDEO

Ivan Rakitić (35) se početkom veljače u suzama oprostio od svoje Seville i nastavio koracima brojnih Europljana u posljednjih godinu dana. Ni on nije uspio odoljeti zovu saudijskih novčanica, godišnje će u Al-Shababu zarađivati čak 15 milijuna eura.

Veličanstvena je karijera iza bivšeg hrvatskog reprezentativca. Postao je legenda i jedan od najvećih igrača u povijesti Seville, a ogroman trag ostavio je i u velikoj Barceloni. Bio je dio čudesne generacije predvođene Messijem, Neymarom, Suarezom, Iniestom... Osvojio je s klubom četiri La Lige, četiri Kupa i jednu Ligu prvaka, no misli da je ta momčad morala osvojiti više od jednog 'klemponje'.

Rakitić otkrio razlog zašto nije osvojio više s Barcelonom

Ivan Rakiti? zabio jedan od najljepših pogodaka u karijeri

- Počeli smo se osjećati previše superiorno i to nas je koštalo naslova. Sada, godinama kasnije, svi bismo se željeli vratiti i ponoviti to, a sigurno bismo imali još dvije ili tri Lige prvaka. Mislim da smo bili jedna od najboljih generacija koje je nogomet ikada vidio i da smo mogli izvući puno više iz toga - rekao je Raketa u razgovoru s Gerardom Romerom.

Najteži poraz u karijeri mu je onaj iz 2018. godine kada je Barca izgubila od Rome 3-0 u četvrtfinalu Lige prvaka. 

- Taj poraz bio je najgori jer smo ga poklonili. Ne umanjujem zasluge suparniku, ali poklonili smo im tu utakmicu. Kada niste u igri kako treba, to vam se može dogoditi. To je bila naša greška.

Berlin: Ivan Rakiti? s Barcelonom osvojio Ligu prvaka

Potpisao je s Al-Shababom do kraja sljedeće sezone, a jednog dana vidi se u nogometu u nekoj drugoj funkciji. Možda ga jednog dana vidimo u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije.

- Prijavio sam se i Hrvatskom nogometnom savezu za dobivanje trenerske licencije. Da, želim puno naučiti, želim vidjeti puno stvari, volim znati što se događa u Uefi, na natjecanjima… ali još nisam odlučio - kazao je Rakitić.

Do kada će igrati nogomet?

- Još ne želim predaleko gledati u budućnost. Malo po malo se pripremam, stvaram kontakte. Ne mogu reći što ću točno raditi u budućnosti, ali bit će povezano s nogometom. Isto tako, mislim da je budućnost nogometa u Saudijskoj Arabiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja